Stockholms främmande

Idag har mor och far på Nygård haft stor främmande från Stockholm. Ruben Björk och hans son Tord har varit och hälsat på. Gick dit så jag fick träffa dem. Han var som en lek farbror när jag var liten och det är ju länge sen. Men oj va vi hade roligt. Han hittade på många roliga lekar med oss barn i gylterud. Nu är han över 80 år och jag är inget barn längre. Men det är alltid roligt att träffa honom.På kvällen kom Sebastian innan han skulle träna fotboll, han ville bli klippt. Långhårig som ett troll var han.
Här är allt hår som blev bort klippt.Resultatet av klippningen blev så här.

Nu blir det mat och mys framför tvn. Oskyldigt dömd med Persbrant det är inte illa.

Snart slut på semestern

Nu är det snart slut på semerster och källaren är inte städad, endast pannrummet för vi ska byta pannan.
Nu vart det brått. Rensa, rensa och kasta, kasta det är inte likt mig men man måste komma fram.Två lass i pickupen till lundby (miljöstation) och ett lass till tippen i stan. Men vi är långt ifrån färdiga. Blir man det någon gång?

På kvällen kom Sebastian och han hade Bianca med. Hon var hos oss när han tränade fotboll. Tänk att ja kunde bli förtjust i en hund. Men det är jag, och Steve också. Hon är för gullig. Eller hur ?Tisdagen vaknade vi och såg att det var SOL. Inte en regndroppe på hela dagen, när hände det? Vi gjorde en snabbtur till Arvika för att skaffa pass. Man måste ju vara beredd om man vill ut och resa. När vi kom hem blev det gräsklippning för gubben. Man måste göra det mellan skurarna.Efter en cykeltur i det vackra vädret åt vi tacos och till efterrätt nyplockade hallon och vaniljvisp. Det var mumsigt.

            

Sen var det soffan och en film    

Lördag Söndag

På lördag var vi när mamma och pappa och fick middag jättegott med Mammas kyckling mums.
Sen bar det iväg till stan för där var det stjärnspelen i friidrott och Simon Jonängen skulle vara med då måste man dit och kolla.Han sprang 60 m och VANN. Han tog sitt efterlängtade GULD.GRATTIS GRATTIS

Storebror David stod stolt vid målet och tog emot sin snabba lillebror.På kvällen var vi på kalas hos Fredrika och Tomas. Kul att träffa lite av Steves kusiner Lisa och Jonna från Mullsjö var där.
Alltid kul med lite fest.Söndagen blev lugn till att börja med. Tror att det satt en liten snickare under luggen denna morgon, men han flyttade ut och då åkte vi till stan för mer friidrott. Simon hade tagit ett GULD till i kula och på eftermiddan var det längdhopp. Han flög fram och tog även GULD där, tror han vann med en halv meter GRATTIS igen.
Sen blev det pizza och hem till soffan.


Gammelvala

Torsdag började vi dagen med att chocka kroppen. Vi cyklade runt sjön mycket härligt. Varför gör man inte det mer. Ja ja man kanske blir hurtig någon gång i livet vem vet.

På eftermiddan var det Gammelvala som gällde. De visade amerikanska bilar och spelade rocken där denna dag. Det är ju alltid kul. Men det som är bäst med Gammelvala är NÄVGRÖT Å FLÄSK. Dä ä mums fili babba dä. Sen måste man ju gå och hälsa på Björn på Stubberud när han sitter och gör jättefina skålar och skåp av kotor.Det är en tradition.

Peter och Lisa hade med sin snygga bilHär äter vi nävgröt å fläst med våra vänner Birgitta och Kjell-Åke från Garsla (Må det blev någon smäll efter all gröt)
Björn på StubberudNär klockan var halv sju träffade vi Ulla och Per-Uno, Ninni och Allan för då var det städ dax på Gammelvala. Det var hus som skulle städas och toaletter. Vi var klara och hemma vid 11-tiden och då blev det en kall öl efter all nävgröt och städning.

Här är städpatrull Herroch här har vi Dam patrullen

 

Sen var det NATTI NATTI


Torsdagen den 23/7

Idag har det varit regn, regn, regn men det är ju vanligt denna sommarn.
På förmiddagen var vi och fick elva kaffe hos mor och far
och pratade bort någon timma. Mamma hade ett kort av hennes föräldrahem som det ser ut nu och det var en fin altan som vi fick tips om. Vi får se vad det blir framöver.

På kvällen var vi och grattulerade David som fyllde 12 år (stor kille nu) GRATTIS  GRATTIS

Yngst på kalaset var en liten tjej som var två dagar. Liten och jätte söt. Här med sina stolta kusiner.


 

Nu blir det film

Onsdagen

Idag har Steve fixat till i trädgården med röjsågen. Tagit bort gräs runt hela tomten. (slåttanna) Det blev en hel bilkärra.Sen var det lite fika paus i solen som var uppe för en gång skull.

På kvällen åkte vi på fotboll på mangvalla. Mangskog spelade en tränings match mot div. 5 laget Ämtervik. Det blev förlust med 4-5 men de spelade bra ändå.  Sebastian gjorde två mål och det gjorde även Micke Karlsson.


Nu blir det film 

Vår nya blogg

Hej svejs våra vänner !

Nu har vi en blogg.Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0