Lite av varje

Har varit lite dålig med bloggning men nu kommer lite av varje. 

Fredagskvällen var det innebandy match. MANGSKOGS KILLARNA VANN. Det var en nervpers. Finkan och jag var jätte nervösa innan matchen började. Men vi tog en kaffe och kaka.(God kaka) Matchen började och laget ledde i första perioden och då är det så att man måste ta en kaffe och kaka till i paus annars kanske de tappar ledningen. Ja vi är som sagt skrockfulla Finkan och jag. När nästa period var slut ledde fortfarande MSK och det var att köpa kaffe och en kaka till. Nu var inte kakan lika god. Nu var det fullt i magen men man får ju offra sig för laget. När slutsignalen kom var det lycka i Mangskog klacken och jag och Finkan var mätta i magen. Hihihi. När jag kom hem var jag så uppspelt av vinsten att det inte var lätt att somna och jag som skulle upp kl 5. Jobb på Scan Module väntade. Tror jag somnade till vid halv två.

Lördagen var det jobb och på kvällen var jag och Steve bjudna till folkets hus på mat som tack för revyn vi hade i våras. Jätte god mat och trevligt sällskap. Snackade lite om vi skulle göra någon revy till våren och det blir nog en även då. Alla tyckte det var så roligt och vara med så vi får hoppas att vi får ihop något.

Söndagen var det jobb igen upp med tuppen kl 5. Kvällen var slapp och sov i soffan. Trött som bara den. Dagarna går och nu är det bara en natt kvar sen är det helgen och ledigt. Julbord på fredag kväll, Brunskog Night Open på nätterna och gunnarskog och bygget på dagarn. Får se hur det ska gå ihop men det ordner sig som gubben Steve brukar säga.

 
Hej på ett tag
 


Mamma Monica fyller år

Grattis lilla mamma på födelsedagen

Ha en bra dag
KramizNågra lediga dagar

Nu är lediga dagarna slut och sju dagars jobb väntar.

Har varit några lugna och härliga dagar trots ruskväder. På tisdagen var jag och mamma i Karlstad och sprang i affärer. Bergvik fram och tillbaka, till slut visste vi inte åt vilket håll vi skulle men vi kom alltid rätt. Åt raggmunk och fläsk till middag gott gott men kanske lite torrt. Hihihi eller hur mamma? Å gud vad man blir törstig. Ut på eftermiddagen blev det kaffe fika med paj och vaniljsås. Ja som sagt vi handlade inte så mycket men vi åt och hade det jätte mysigt.

Onsdagen var det full fart med gardin byte. Det är ju snart advent och jag jobbar allt för många helger så det är till att passa på när man är ledig. Nu är det rött rött i fönstren (juligt som bara den) Å vad jag älskar julen.
Callanetics träning på kvällen med lite pust och stön. Men det är bra för kroppen och så har vi det trevligt vi som tränar. Strir och pratar det är lite socialt och det är lika viktigt tror jag.

Torsdagen var jag uppe med tuppen. Ann-Kristin min jobbar kompis från verken var här en sväng innan hon och hennes mamma skulle till Karlstad. (Poppis att ta med sin mamma till Karlstad) Sen bakade jag frallor så det stod härliga till. Tänk va det luktar gott när man bakar.

Nu får jag ladda för morgondagen
Jobba och ha kul
På scan module


Kusin Christian 40 år

Idag fyller min kusin Christian 40 år.
Han kommer i kapp. Var där på kalas igår. Trevlig tillställning alltid lika roligt att träffa kusinerna i Kil med familjer och morbror Lars-Erik med fru Jane. Vivan som är mamma till Jane är en krut gumma snart 90 år och alltid pigg och glad.
Här kommer lite bilder från kalaset.


  


  

  


  


  

Tjola hopp och hej från mig


Helgens bravader

Var ledig på fredag tog det lugnt på dagen. Åkte en sväng till Arvika stad och handlade lite, Det skulle ju bli farsdags firande på söndag och då måste man vara beredd. Men först fredags kvällen. Syrran, Dan, jag och Steve åkte in till stan på pubrunda. Fredrika körde oss dit. Vi startade i Annie och Sebastians kök, de har ju barstolar där.

Trippen fortsatte mot bowlinghallen, för dagen ingen bowling men väl en corona. Sedan traskade vi vidare till Bakfickan vid Oscar statt för ännu något gott att dricka. Det var tur att vi hade ätit mat hemma innan. Rekomenderar ej tom mage på pubrundor.

   

Träffade en av bröderna Olsson på Oscar statt som bjöd oss med till Tiki Room så där landade vi lite senare. Mycke folk var det där och jätte roligt.
Sedan bar det iväg hem till Mangskog tryggt med sonen i sin V70.


 .    

Lördagen var det städning i Gunnarskog på bygget. Slipdamm och skräp skulle bort. Det blev bra så nu kan Jimmy lacka trä golvet på övervåningen. Kommer att bli super bra. (Super lite roligt ord efter gårdagen :-))

   

På kvällen var vi hos vännerna Christel och Bengt på middag. Jättegod oxfile med potatisklyftor. Kul att träffas, blir inte så ofta men vi har roligt när det händer.

Söndagen var det FARSDAG var först till min pappa och grattade sedan kom (ongera) hit på middag och så var ju lilla Bianca med förstås.

   


Härlig bild på Bianca eller? Har tjuvat den från Annie gillar denna bild så mycke.Å så var helgen slut! 

 

 

 


Något att tänka på


Majonnäsburken och två koppar kaffe.

När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe:

En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar . Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.

Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken. Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.

Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken . Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt 'ja'.

Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras inne-håll i burken , vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.

Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv.

Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv.

Småstenarna representerar andra saker som betyder något , som hem, jobb och bil.

Sanden representerar allt annat - småsakerna.

Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen.

Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig.

Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till, åt det som gör dig passionerad.

Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om 'golfbollarna' först - sakerna som verkligen betyder något.

Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.

En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar.

Professorn log och sade, jag är glad att du frågar.

Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.

 

 

 

 


Bowling

Igår var det bowling med jobbet. Vi hade jätte roligt ibland åkte alla käglor ner och ibland hamnade kloten i rännan men vad spelade det för roll, vi hade så roligt. Maten var god, plankstek med fläsk filé. Vi var över 30
personer, kul att träffas utanför jobbet.

Idag har vi vinter ute snön faller och det blir ljusare, tycker faktiskt att det är lite mysigt med snö. Det påminner mig att det snart är advent och jul. Man tänder många ljus och advents stakarna i fönstren. Jag gillar julen.

Tjola hopp Ha en bra dag mina vänner!!!!!!!!! 


Hej

Nu har jag inte bloggat på en stund, blir så när jag är i en jobb period. Men nu är det bara en natt kvar sen är det ledigt i 5 dagar. Gott gott.

I går bakade jag frallor "Finkan frallor" Fick reseptet av Birgitta "Finkan " Finnqvist. De är jätte goda och lätta att baka. Å nu har jag ju en husålls assistent som jag fick av faster Margareta i Stockholm.

Idag har Angelica varit här innan jobbet vi har fixat en blogg till henne.

I morgon blir det bowling med mitt jobb skift. Kul att träffas utanför jobbert.

RSS 2.0